Noul presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Maria Toghina, vrea ca in institutia pe care o conduce sa existe mai putine posturi de sef.

Ea intentioneaza sa implementeze o noua organigrama, care include si schimbari de personal.

"O noua organigrama presupune o noua reasezare a institutiei. In momentul in care Consiliul de Administratie va aproba noua organigrama de functionare, vor fi scoase la concurs posturile.

Noua organigrama are in vedere reducerea numarului de sefi pe de o parte, pe de alta parte, o structura mai supla, in care relatia dintre management si jurnalist sa fie una mai apropiata, iar relatia dintre managementul de nivel mediu si top management sa fie una directa, cu stabilirea clara a responsabilitatilor", a explicat Toghina.

Noua organigrama nu vizeaza restructurari de personal, ci o reasezare a posturilor, a departamentelor institutiei in functie de strategia noului CA, a spus presedintele-director general, pentru a nu crea temeri in randul personalului.

Ea a explicat ca "exista un calendar". "Estimez ca in maxim doua saptamani, dupa data de 1 septembrie, vom avea aceasta noua organigrama adoptata, dupa care urmeaza etapele care se cunosc", a declarat Toghina.

Declaratiile survin pe fondul accentuarii crizei din Radio, unde Initiativa Profesionala a atentionat din nou opinia publica asupra situatiei financiare dezastruoase lasata de fosta conducere Seuleanu, cerand o ancheta pe acest subiect.

Initiativa a contestat si asa-numitul comitet de criza, din care fac parte chiar unii dintre cei care se afla la originea gaurilor negre financiare.