Liderul UDMR Marko Bela a declarat ieri ca disensiunile dintre presedinte si premier influenteaza activitatea guvernului, transmite corespondentul Mediafax.

„Cand am format guvernul, am sustinut ca presedintele si primul-ministru sa faca parte din aceeasi coalitie ca sa existe o colaborare buna intre presedintie si guvern, iar o disputa publica intre cele doua institutii nu aduce nimic bun.

Ar fi mult mai bine daca presedintia si guvernul s-ar sprijini mult mai strans unul pe celalalt”, a spus liderul UDMR. El a pledat din nou pentru remanierea si restructurarea guvernului.

Disensiunile intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu au aparut dupa ce, in urma cu peste o saptamana, seful statului a declarat, intr-un interviu acordat RRA, ca premierul a primit de la SRI 21 de documente din care reiese ca unii membrii ai guvernului se afla sub influenta unor grupuri de interese economice si s-a declarat surprins de modul in care Tariceanu a

abordat subiectul.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a raspuns luni, la Cluj, presedintelui, afirmand ca nu poate fi impasibil, lasand sa planeze suspiciuni ca la nivelul guvernului ar exista coruptie si a sustinut necesitatea analizei documentelor de la SRI pentru a vorbi „pe fapte".