Cercetatorii din Australia se afla in plina campanie de recoltare de sange de crocodil in speranta ca vor putea obtine din acesta un antibiotic extraordinar de puternic si eficient, relateaza Daily Telegraph.

Sistemul imunitar al crocodililor este incomparabil mai rezistent decat al oamenilor, iar testele au aratat ca aceste reptile sunt capabile chiar sa neutralizeze virusul HIV.

De asemenea, crocodilii sunt capabili sa faca fata infectiilor deosebit de puternice la care sunt predispusi dupa luptele teritoriale feroce care ii lasa adesea cu rani foarte grave sau cu membre lipsa.

Sistemul lor imunitar functioneaza total diferit de cel al oamenilor, infectiile fiind atacate imediat dupa instalarea in organism. Avand in vedere aceste aspecte, oamenii de stiinta spera sa exploateze puternicii anticorpi ai crocodililor si sa obtina antibiotice care sa trateze ulcerele duodenale, arsurile grave, precum si alte infectii.

"Crocodilul detine un sistem imunitar care ataca organismele virale (chiar si HIV) cu o asemenea viteza, incat acestea pur si simplu explodeaza. Este ca si cum ai indrepta un pistol spre capul bacteriei si ai apasa apoi pe tragaci", explica Adam Britton, unul dintre oamenii de stiinta australieni care colecteaza sange in zona de nord a Australiei.

El mai spune insa ca anticorpii crocodililor ar putea fi mult prea puternici pentru oameni, motiv pentru care procesul de adaptare pentru consumul uman ar putea fi destul de lung.

"Este cale lunga pana la finalizarea misiunii noastre. Ar putea trece ani multi pana cand vom putea cumpara din farmacii asemenea medicamente", mai spune Britton.