Reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) acuza guvernul, printr-o scrisoare deschisa, ca nu pot sa inceapa lucrarile agricole de toamna pentru ca guvernul "i-a lasat fara resurse financiare".

Acesta este motivul pentru care pe ogoare domneste "o liniste desavarsita", sustin reprezentantii LAPAR.

"Gratie politicii dumneavoastra, ati reusit sa blocati piata culturilor de vara. Acum stam si ne uitam cu obida cum cresc buruienile in acelasi ritm cu pretul motorinei", sustine Aurel Radulescu, presedintele asociatiei.

Oficialii organizatiei mai ridica problema costurilor mari de achizitie pentru motorina, ingrasamant si apa, care fac din activitatea agricola "o afacere paguboasa".

"Un litru de motorina se cumpara cu 13 kg de grau sau 15 kg de porumb, 1 kg de ingrasamant cu 3-5 kg de produs agricol, iar 1.000 de metri cubi de apa cu 1.000-4.000 kg de grau", a mai precizat Radulescu.

Referitor la politica ministerului de a acorda subventii de 175 lei (1.750.000 lei vechi) la hectar pentru cei care detin cel mult 5 hectare, reprezentantii asociatiei spun ca nu este o masura potrivita pentru rentabilizarea exploatatiilor.