Presedintele rapidist Dinu Gheorghe a lansat ieri un atac impotriva lui Mircea Rednic.

Astfel, scandalului legat de demiterea si apoi reconfirmarea lui Razvan ii succede duelul replicilor dintre Rednic si cel care, in doua rinduri, in anii 2000 si 2002, s-a batut pentru el la fel cum a facut-o acum pentru Lucescu junior.

Dinu Gheorghe si Mircea Rednic au fost buni prieteni, presedintele insistind de fiecare data cind "Puriul" a fost numit antrenor pentru aducerea sa, momente in care, la fel ca si acum, "Vama" s-a certat cu George Copos pentru favoritul sau.

Relatiile dintre cei doi s-au congelat in vara anului 2004, dupa ce Rednic s-a inteles cu Rapid, dar a folosit contractul oferit de giulesteni doar pentru a-l determina pe Dinel Staicu sa-i mareasca salariul la Universitatea Craiova.

Acum, dupa ce Razvan a spus ca s-a simtit in siguranta la Rapid numai cind Rednic a fost antrenor la Vaslui, in rest fiind mereu sub presiune, acesta din urma a replicat ca daca nu are rezultate, Lucescu junior va fi indepartat oricum.

Ce spune Dinu Gheorghe

"Il sfatuiesc pe Mircea Rednic sa stea departe de Rapid. Nu doresc sa intru in polemica cu el, pentru ca nu am starea sufleteasca necesara pentru asa ceva. Multi ani am avut o relatie de amicitie cu el sau cel putin asa cred eu. Ma gindesc ca la performantele lui Rednic la Rapid am si eu «o mica contributie».

Observ din declaratiile facute de el ca si-ar dori sa numeasca la Rapid si presedintele, si directorul sportiv, iar el, de fapt, sa se substituie tuturor functiilor din club. Sint surprins ca Mircea Rednic vrea sa lucreze si sa faca performanta numai la Rapid, cind la Bacau si la Craiova, de exemplu, a avut asigurate toate conditiile pentru acest lucru".

Ce spune Rednic

"Eu as vrea sa stau departe de Rapid, dar din cauza ca Dinu Gheorghe si Razvan Lucescu nu au performante ma tot cheama Copos acolo. Sa isi faca ei treaba bine, si nu mai e nevoie de mine la Rapid. Sa se relaxeze, am hotarit, nu mai vin niciodata la Rapid, decit pe stadion sa asist la meciuri, pentru ca imi face placere.

Razvan poate sa stea linistit si sa il astepte pe taica-su sa vina din Ucraina sau de pe unde mai este plecat si sa preia clubul amindoi. Mi se pare anormal sa tii un antrenor care nu are rezultate si sa alungi unul care a facut performanta.

Totul a pornit de la Copos, care m-a umilit mult in viata, dar am trecut peste tot, pentru ca imi doream sa antrenez Rapidul. Dar acum sint hotarit, nu imi mai trebuie asa ceva niciodata!".

Pupaturi la Crowne Plaza

George Copos si Razvan Lucescu s-au impacat marti la prinz si vicepremierul l-a strins in brate si l-a sarutat pe obraji pe antrenor.

Dupa momentul incredibil petrecut marti dimineata, cind George Copos a revenit asupra deciziei de a-l demite pe Razvan Lucescu, la prinz s-a mai petrecut un episod memorabil. Cei doi, insotiti de Dinu Gheorghe, au luat masa pe terasa de la Crowne Plaza.

Episodul, halucinant de la un capat la celalalt, a culminat cu momentul in care Copos l-a strins in brate pe Razvan si l-a pupat.

"Eu tin foarte mult la tine si iti vreau binele, nu trebuie sa ma privesti ca pe un dusman", i-a spus vicepremierul celui pe care, cu citeva ore in urma, il daduse afara.

"As vrea ca, de acum inainte, sa fim uniti, numai asa putem face performanta", i-a replicat Razvan cu trimitere la momentele in care, desi echipa cistiga, Copos se declara nemultumit.

De altfel, patronul rapidist a continuat si ieri pe aceeasi linie, elaborind un comunicat de presa in care scrie, printre altele: "...imi manifest profunda satisfactie pentru faptul ca acest moment de criza mi-a oferit sansa de a descoperi un CARACTER UMAN EXCEPTIONAL la un om pe care il apreciez deosebit de mult si care este RAZVAN LUCESCU".