Romsym Data, Value Added Distributor si centru de instruire autorizat pentru Symantec in Romania si Symantec Corp. au anuntat semnarea unui acord de achizitionare a Sygate Technologies, un lider in domeniul tehnologiei in solutii de conformitate endpoint.

Tehnologia Sygate va completa prezenta Symantec pe endpoint pentru a crea o solutie completa care sa aiba in vedere cerintele de securitate, conformitate si remediere ale marilor companii de astazi. Se asteapta ca achizitia sa se incheie rapid dupa primirea aprobarilor necesare obisnuite.

"O companie trebuie sa aiba la dispozitie tehnologii complete care sa ii asigure securitatea si conformitatea endpoint pentru toate dispozitivele din retea" a afirmat Razvan Balint, director general Romsym Data.

"Prin noua achizitie, Symantec va isi consolideaza pozitia de lider in domeniul securitatii si poate pune la dispozitia companiilor solutii complete de protectie a retelelor si de conformitate cu politicile de securitate a endpoint-urilor."

Solutiile de conformitate endpoint le ofera companiilor posibilitatea de a-si spori securitatea prin garantarea faptului ca toate dispozitivele conectate la o retea - desktop-uri, laptop-uri, servere si dispozitive mobile - ruleaza solutiile de securitate potrivite, sunt configurate corect si au patch-uri la zi.

Symantec va putea acum sa ajute companiile sa isi automatizeze practicile de securitate a retelelor pentru a recastiga controlul asupra securitatii retelei, reduce costurile si asigura conformitatea in intreaga organizatie.

"Un lider recunoscut in conformitatea endpoint, Sygate ofera primul sistem de control al accesului pentru orice retea creat pentru a proteja intreaga retea a organizatiei - de la dispozitivele mobile la servere si pana la dispozitive negestionate.

Faptul ca tehnologia lor este construita pe standarde in industrie inseamna ca organizatiile nu trebuie sa implementeze schimbari de infrastructura scumpe pentru a utiliza aceasta solutie" a spus Enrique Salem, senior vice president, Security Products and Solutions la Symantec.