Marioara Stanescu este persoana care ar putea sa faca lumina in scandalul stenogramelor PSD. Numele ei e mentionat, ca dactilografa, la sfarsitul unuia dintre controversatele documente care descriau abuzuri scandaloase ale fostului partid de guvernamant.

Martora-cheie, care nu a fost inca audiata de procurori, este angajata si astazi la guvern.

Pe vremea cabinetului Nastase, Marioara Stanescu a lucrat intr-un departament condus de Dorina Mihailescu, fost secretar executiv al PSD, cea care, spun surse autorizate, folosea dactilografele de la Palatul Victoria si pentru transcrierea discutiilor de la partid.

Marioara Stanescu. O ilustra necunoscuta, dar care poate deveni o pista extrem de importanta in dosarul stenogramelor PSD. La sfarsitul transcrierii in care este consemnata sedinta Delegatiei Permanente din 8 martie 2004 apare o mentiune ignorata pana acum de toata lumea: „Dactilo Marioara Stanescu. 1 exemplar PSD”.

Din aceasta nota se intelege ca a existat o persoana, devenita acum posibil martor-cheie, care ar fi transcris cel putin una dintre casetele pe care ar fi fost inregistrate sedintele PSD.

Mai mult, am reusit sa aflam ca persoana care poarta numele Marioara Stanescu exista, a lucrat in timpul guvernarii PSD la Departamentul de Analiza Institutionala si Sociala (condus de Dorina Mihailescu), iar acum este angajata la Secretariatul General al Guvernului.

Contactata telefonic, ea a refuzat categoric sa raspunda la orice intrebare legata de stenograme, afirmand ca nu doreste sub nici o forma sa discute cu presa despre acest lucru. Surse din executiv

ne-au declarat ieri ca Marioara Stanescu era „extrem de speriata” dupa discutia pe care a avut-o cu ziarul nostru.

Pe de alta parte, surse din Parchet ne-au declarat ca Marioara Stanescu nu a fost audiata pana acum in dosarul stenogramelor.

Nastase: Unde se duc transcrierile?

Surse din PSD ne-au declarat ca in partid devenise un lucru obisnuit ca Dorina Mihailescu sa-si aduca la partid subordonatele din DAIS pentru a transcrie sedintele - initial doar pe cele ale Biroului Executiv, apoi si pe cele ale Delegatiei Permanente.

De mentionat ca, intr-una dintre stenograme, sefa DAIS este intrebata chiar de Adrian Nastase: „Apropo, unde merg casetele acestea, Dorina, unde ajung, unde vor sta casetele?”.

Mihailescu raspunde: „Sunt casete care se tot recicleaza, domnule presedinte, adica le transcriem, nu se pastreaza”. Nastase: „Dar discutia asta, spre exemplu, cand se transcrie, unde ajunge?”.

Mihailescu: „La dumneavoastra, la cabinet”. Nastase: „Dar mecanismul ca atare, aici, oamenii care lucreaza la transcriere...”. Mihailescu: „Doar eu lucrez si se lucreaza dincolo, nu aici”.

Zid in jurul lui Stanoiu si Georgescu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a protestat ieri, la Bran, fata de decizia Parchetului de a incepe urmarirea penala in cazul Rodicai Atanoiu si a lui Florin Georgescu.

„Constatam ca se insista la acest scandal mincinos al asa ziselor stenograme, in absenta oricaror dovezi si oricaror proceduri legale. Vom apara cu toata intensitatea colegii impotriva carora se incearca asasinarea publica si morala”, a declarat Geoana.