Agentii din cadrul Politiei Rutiere nu vor mai avea voie sa opreasca soferii aflati in trafic pentru „controale de rutina”, a anuntat, ieri, seful Directiei Politiei Rutiere, Mircea Todirica. „Am elaborat un cod de conduita pentru Politia Rutiera care este obligatoriu in toata tara.

Agentii nu au voie sa opreasca o masina decat daca constata ca s-a comis o contraventie sau o infractiune. De asemenea, politistilor le este interzis sa stea in masina si sa discute cu cel pe care l-au oprit. Cand completeaza anumite documente, politistul nu mai are voie sa stea sprijinit de masina si sa scrie pe capota”, a adaugat seful Directiei Politiei Rutiere.

In acelasi timp, politistii imbracati in civil nu mai au voie sa efectueze controale. „Cel care este in misiune trebuie sa fie imbracat in uniforma si sa aiba ecusonul cu nume la vedere”, adauga Mircea Todirica. „Nu e in uniforma sau nu are ecusonul in piept, nu opriti si nu stati de vorba cu el”, i-a sfatuit ministrul de interne, Vasile Blaga, pe conducatorii auto.

Mai mult, ministrul de interne a sustinut ca se impune elaborarea unor standarde profesionale in toate structurile. „Acum nu poti sa inlaturi un politist din sistem decat daca comite abateri foarte grave sau infractiuni. De aceea trebuie sa elaboram si sa aplicam aceste standarde profesionale”, a explicat Blaga.