In partida cu Andorra, Dorinel Munteanu a strans a 125-a selectie la echipa nationala. „Munti” a egalat astfel recordul detinut de Gica Hagi. Fostul lider al generatiei de aur parea miercuri seara afectat din pricina faptului ca Munteanu a atins Everestul si ca, probabil, i-o va lua inainte, la meciul cu Cehia.

Atent cu ziaristii

Hagi a venit la stadionul care-i poarta numele imbracat usor, de vara, direct de la Mamaia, unde detine hotelul Iaki. Gica purta o pereche de pantaloni maro si o bluza de aceeasi culoare. La sosire, actualul tehnician a refuzat sa faca vreo declaratie, dar a avut grija de ziaristii care urcau scarile odata cu el.

„Aveti grija la scari, aveti grija sa nu va impiedicati!”, le-a zis Hagi, pe un ton parintesc, cameramanilor care se buluceau sa-l filmeze, fiind nevoiti sa mearga cu spatele. La tribuna oficiala, Gica a dat cu ochii de Gheorghe Bosanceanu, patronul Farului. Dupa ce s-au salutat, cei doi au demarat o discutie despre afaceri.

Cu o jumatate de ora inainte de startul jocului, un angajat de la clubul constantean a urcat la „oficiala” tinand in mana foile pe care era trecuta componenta celor doua echipe. Hagi n-avea motive de bucurie: Munteanu era trecut titular.

Dorinel - prietenul, nu fotbalistul

„Munti” a inceput bine jocul, iar spectatorii l-au rasplatit cu aplauze. „Dorinel, pentru noi, este Gica Hagi doi!”, a scandat galeria Farului. La pauza, Dorinel a ramas la cabine, fiind inlocuit cu Mihai Tararache.

Noul detinator al recordului de selectii i-a cerut lui Piturca sa-l lase sa se odihneasca, deoarece echipa sa, CFR Cluj, are astazi meci de campionat, la Vaslui, iar marti disputa, la Lens, mansa-retur din finala Cupei UEFA-Intertoto. Prin decizia de a-l schimba pe Dorinel, Piturca si-a nesocotit propriul interes: rodarea echipei pentru meciul cu Cehia.

Antrenorul a probat astfel ca l-a selectionat pe prietenul Dorinel, al carui scop era baterea unui record, si nu pe fotbalistul cu acelasi nume. Piti nu putea rezista tentatiei de a-i da un bobarnac lui Hagi.

Relatii deteriorate

Puntile de legatura dintre Gica Hagi si Dorinel Munteanu sunt complet rupte. In urma cu cativa ani, intr-o emisiune televizata, Hagi taxa „obraznicia” lui Dorinel la adresa selectionerului de-atunci, Anghel Iordanescu. In calitate de jucator al Stelei, Munteanu ignorase prima reprezentativa, sabotata puternic in acea perioada de Victor Piturca - tehnicianul „ros-albastrilor”.

„Dorinele, nu uita cate a facut nea Puiu pentru tine!”, i-a atras atentia Hagi, telefonic, in direct la B1 TV. Recent, la „Seara Campionilor”, singurul tricou pentru care Gica Hagi n-a licitat a fost cel al lui Dorinel Munteanu!

„Lasati-ma in pace!”

La sfarsitul jocului, Gica a parasit arena in graba. „N-am ce sa spun”, a grait el peste umar. „Alaiul” de cameramani s-a tinut scai de „Rege”, care n-a dorit in ruptul capului sa comenteze nici desfasurarea meciului, nici faptul ca tocmai fusese „detronat”.

„Haideti, va rog, lasati-ma in pace!”, a insistat Gica, vizibil posomorat. In timp ce bodyguarzii il conduceau pana la masina, spectatorii l-au recunoscut si i-au facut poze din mers, pe aleile stadionului. Unii n-au ezitat sa-l strige: „Salut, King!”. „Regele” nu le-a raspuns. La vestiare, Dorinel Munteanu jubila. „Sunt foarte bucuros”, a declarat el, in timp ce primea felicitarile colegilor.

„I-am urat lui Dorinel sa ajunga la 150 de selectii”, a dezvaluit Cosmin Pascovici.