Perechea Andrei Pavel/ Leos Friedl (Cehia) s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Cincinnati, dupa ce trecut de cuplul elvetian Roger Federer/Yves Allegro, cu scorul de 6-7 (5-7), 6-1, 7-6 (7-2).

Pentru Pavel, victoria de la dublu este o premiera, dupa ce romanul s-a mai intalnit cu Federer in astfel de meciuri de doua ori, dar elvetianul, cu acelasi coechipier, s-a impus de fiecare data.

Primul "duel" s-a consumat in februarie 2004, la Bucuresti, in cadrul Cupei Davis, cand Pavel a facut pereche cu Gabriel Trifu, iar cel de-al doilea in urma cu doua luni, in turneul de la Halle, romanul jucand alaturi de un alt ceh, Martin Damm.

In meciurile directe de simplu, Roger Federer conduce detasat, cu 6-1, singura victorie a "Cneazului" coincizand si cu prima intalnire intre cei doi tenismeni dupa ce actualul numar 1 mondial a intrat in circuitul profesionist. In faza urmatoare a turneului de la Cincinnati, perechea Pavel/Friedl ii va intalni pe Wayne Black si Kevin Ullyett (Zimbabwe), cap de serie nr.

4, care s-au calificat direct in cel de-al doilea tur al competitiei.