Banca olandeza ABN AMRO a decis sa se retraga din cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, a declarat Carolien Pors, reprezentant al Biroului de presa al bancii olandeze. "Am decis sa ne retragem din procesul de privatizare. Nu avem nici un motiv pentru a continua. Nu va putem oferi mai multe detalii", a spus Pors.

Banca olandeza administra la mijlocul anului active de 855,7 miliarde de euro, iar la sfarsitul anului trecut se plasa pe pozitia a 16-a in lume dupa valoarea acestui indicator.

La mijlocul lunii iulie, comisia de privatizare a BCR a dat avizul pentru zece din cele 11 institutii care au depus scrisori de interes si a respins participarea consortiului format din Texas Pacific si Citigroup Venture Capital International.

Dupa prima etapa de selectie, in cursa au mai ramas de Fortis, Banco Comercial Portugues, Banca Nationala a Greciei, Banca Intesa, Deutsche Bank AG, Erste Bank AG, Dexia, KBC, BNP Paribas, ABN AMRO si Texas Pacific Group. In urmatoarea etapa a privatizarii, investitorii care au primit avizul vor intra in data-room si vor depune ofertele financiare pana la data de 19 septembrie.