Pana la sfarsitul lui 2009, cheltuielile globale in sectorul IT vor ajunge la 1.300 miliarde dolari, inregistrand in perioada 2005-2009 o crestere anuala de aproximativ 5,9 procente, a estimat marti firma de consultanta IDC.

Potrivit IDC, sectoarele guvernamental, manufacturier si bancar vor fi industriile care vor oferi cele mai atractive oportunitati pentru comerciantii de echipamente IT din intreaga lume. De asemenea, IDC estimeaza ca sectoarele sanatatii, comunicatiilor si mass-media vor inregistra cel mai ridicat potential de crestere.

„Ramanem optimisti in continuare cu privire la cheltuielile pentru echipamente IT. In plus, atat piata consumatorilor individuali cat si cea a comunicatiilor prezinta evolutii interesante pe care le vom urmari cu atentie”, a declarat Anne Songtao Lu, manager de program la IDC.

IDC considera ca, tinand cont de cheltuielile consumatorilor individuali de servicii IT, echipamente periferice si cresterile de doua cifre inregistrate de vanzarile mondiale de PC-uri, aceste piete vor inregistra, pe termen lung, un potential superior celorlalte piete.

In ceea ce priveste industria comunicatiilor si mass-media, IDC estimeaza ca acest sector va cheltui pe echipamente IT aproximativ 95 miliarde dolari in 2005 si aproximativ 128 miliarde dolari in 2009, cresterea fiind determinata in principal de investitii in echipamente de retea, PC-uri precum si periferice si echipamente de stocare.

Pentru sectorul telecomunicatiilor, IDC considera ca in urmatorii cinci ani investitiile in echipamente IT vor creste considerabil avand in vedere introducerea serviciilor de telefonie din generatia a treia (3G), precum si tranzitia spre infrastructuri bazate pe tehnologia IP.