In urmatoarele sase saptamani, programele si organigrama televiziunii publice vor fi supuse unor studii din care va rezulta strategia viitoare a conducerii postului. Presedintele-director general al SRTV, Tudor Giurgiu, a anuntat ieri semnarea contractului cu Gordon Lovitt, care va fi de-acum consilierul sau pe probleme de strategie.

Giurgiu a declarat ca primele modificari in programul TVR apar in grila de toamna, pe 1 octombrie: o emisiune matinala zilnica si una de investigatii, cel mai probabil miercuri seara. Urmatoarele schimbari, inclusiv in cadrul jurnalului de stiri, vor fi facute abia din iarna.

Diagnoza organizationala va fi efectuata in septembrie de o companie specializata ce va fi identificata in cel mai scurt timp. „Ma obsedeaza ideea de eficientizare pentru ca nu inteleg de ce trebuie sa semnez un document in 5-6 exemplare. Am acceptat aceasta pozitie si vreau ca oamenii sa lucreze cum vreau eu, nu ca eu sa lucrez cum vor ei”, a declarat Giurgiu.

La doua luni de la numirea in functie, acesta spune ca a inceput sa-si contureze o parere despre institutia pe care o conduce. „Sunt oameni foarte bine pregatiti, dar care nu au fost stimulati, dar exista si o mare masa de mediocritate”, este el de parere, referindu-se in special la calitatea programelor prezentate de televiziunea publica.

„Au fost zile in care mi-a fost rusine sa vad anumite programe pe post. In interval de cateva zile am dat Miss Plaja, Miss Diaspora si Miss World... de parca am devenit televiziune de miss si transmisiuni sportive”, considera presedintele-director general al TVR.

Pana la terminarea celor doua evaluari, la sfarsitul lunii septembrie, Tudor Giurgiu si-a delegat competentele directorilor din cadrul TVR, el urmand sa se ocupe mai mult de filmarile la viitorul sau film, „Legaturi bolnavicioase”.