Ploile abundente au acoperit in aceasta noapte nordul Romaniei. Unul dintre locurile in care cerul a rupt zagazurile este localitatea suceveana Gura Humorului.

Digul de aparare de pe raul Humor a fost rupt, iar apa a ajuns in zeci de case din imediata apropiere. Si Suceava este amenintata de viituri.

O ploaie torentiala s-a abatut azi-noapte asupra orasului iesean Tirgu-Frumos. In mai putin de doua ore, 50 de case, doua subsoluri de bloc si trei magazine au fost inundate. Autoritatile au intervenit imediat si au evacuat mai multe familii ale caror locuinte au fost grav avariate de inundatii.

Sunt raportate deja doua case ca fiind avariate. persoanele au fost evacuate la un camin din zona. Pompierii din localitate nu au facut fata situatiei si au cerut ajutorul colegilor lor din Iasi. Meteorologii anunta ca ploile vor continua si in zilele urmatoare.

DN 1 Brasov-Sibiu a fost acoperit de ape

Zeci de persoane izolate si drumuri acoperite de ape. Acesta este tabloul sumbru din Brasov in urma unei viituri puternice care a avut loc azi-noapte.

Drumul National 1, la iesire din Brasov spre Sibiu, a fost impracticabil timp de ore bune, iar autoritatile au intervenit pentru a salva 50 de persoane care munceau pe un santier din zona.

In numai citeva minute Drumul National 1, Brasov-Sibiu, in dreptul localitatii Oltet, a fost acoperit de ape pe o portiune de aproape doi kilometri.

Un nou bilant

Ministrul Vasile Blaga a prezentat proportiile dezastrului. El a spus ca azi-noapte s-a inregistrat a noua victima din aceasta saptamina. Este vorba despre o fetita de 9 ani din judetul Botosani, care a fost luata de ape.