Grupul bancar francez Societe Generale a anuntat, vineri, preluarea unui pachet de 69,7 la suta din actiunile banci egiptene Misr International Bank (MIBank), luand astfel controlul asupra uneia din primele patru banci egiptene.

Banca egipteana a anuntat ca un grup de actionari care detin 69,7 la suta din actiunile MIBank au convenit sa-si vanda participatiile diviziei egiptene a grupului Societe Generale, National Societe Generale Bank (NSGB), la un pret de 43,20 lire egiptene (7,48 dolari) pe actiune.

In plus NSGB s-a declarat de acord sa preia intre 75 si pana la 100 la suta din actiunile MIBank la acelasi pret pe actiune.

Oferta Societe Generale fost superioara ofertei facute de rivalul BNP Paribas, cel mai mare grup bancar francez, intr-o tranzactie care valorizeaza MIBank la 420 milioane dolari (345 milioane euro).

Prin aceasta tranzactie Societe Generale al doilea grup bancar din Franta, isi continua strategia de expansiune pe pietele emergente, banca fiind deja prezenta pe pietele bancare din Romania si Rusia.