Marian Oprisan a iesit ieri la rampa cu ocazia intrunirii sefilor de Consilii judetene (ai tuturor partidelor), care s-a desfasurat la Mamaia, si s-a luat de Adrian Nastase, pe care l-a acuzat ca e singurul vinovat pentru pierderea alegerilor.

Referitor la taberele din PSD, Oprisan crede ca exista un singur nemultumit, iar acela ar fi Adrian Nastase. De altfel, de fata cu colegii din alte partide, Oprisan nu a ezitat sa-l critice pe fostul premier ca una spunea la Bruxelles si alta facea la Bucuresti si l-a acuzat ca folosea un "limbaj dublu".

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea se referea la presiunile guvernarii PSD asupra administratiei locale care duc acum la reversul medaliei impotriva PSD, aflat in opozitie.

El a fost de acord cu declaratia lui Mircea Geoana de acum o saptamana, referitoare la faptul ca PSD nu e pregatit sa intre la guvernare. Oprisan are si argumente in acest sens. Astfel, "PSD nu si-a fundamentat inca o conceptie privitoare la programul economic pe care sa-l propuna tarii", a aratat presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

De asemenea, "trebuie clarificate in regim de urgenta problemele pe care unii dintre membrii PSD le au cu legea", a atins Oprisan problema coruptiei din partid.

Problema, de altfel, a fost eludata cu totul la recenta reuniune a liderilor partidului de la Bran. In plus, nu a trecut destul timp de la alegerile generale, iar intervalul de cand actualul guvern a preluat puterea e prea scurt, crede Oprisan.

Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o conceptie unitara si de pregatire temeinica pentru a deveni alternativa la actuala guvernare. Faptul ca Eugen Bejinariu e de alta parere, se datoreaza apropierii de Nastase, a spus, ironic, Oprisan.

"Bejinariu petrece prea mult timp in anturajul lui Adrian Nastase si are poate o atitudine putin nostalgica", a spus Oprisan, referindu-se la declaratia lui Bejinariu de la Suceava, potrivit careia PSD ar fi pregatit sa intre la guvernare in orice moment.