ABN AMRO s-a retras din cursa pentru privatizarea BCR, invocind un motiv ciudat. Surse apropiate procesului de vinzare a bancii romanesti spun ca banca olandeza n-a acceptat conditiile de confidentialitate impuse de statul roman.

Banca olandeza ABN AMRO a decis sa se retraga din cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, a declarat joi Carolien Pors, reprezentant al Biroului de presa al bancii olandeze.

„In aceasta dimineata (n.r. - joi), am decis sa ne retragem din procesul de privatizare. Nu avem nici un motiv pentru a continua. Nu va putem oferi mai multe detalii“, a spus Pors.

Surse apropiate procesului de vinzare a BCR sustin ca oficialii ABN nu au acceptat conditiile de confidentialitate impuse de AVAS pentru a intra in camera de date a bancii.

Concret, olandezii ar fi vrut sa trimita pentru analiza datelor financiare ale BCR o echipa de la sucursala bancii din Romania, fapt ce vine in contradictie cu uzantele internationale in domeniu.

Aceleasi surse ne-au confirmat ca si alte nume grele ramase in competitia pentru privatizarea bancii romanesti nu intentioneaza, de fapt, sa achizitioneze pachetul pus la vinzare de AVAS.

Mai exact, participa fie pentru a vedea cum sta BCR din punct de vedere financiar la nivel de detaliu oferit de camera de date, fie doar ca proces „de incalzire“ pentru cumpararea Casei de Economii si Consemnatiuni. In aceasta situatie ar putea fi Dexia si Erste Bank.