Vremea va intra intr-un proces accelerat de incalzire la acest sfarsit de saptamana. Incepand de astazi si pana luni seara, temperaturile vor urca cu cel putin sapte grade fata de cele de ieri, in vestul si nord-vestul tarii.

Marti, spun specialistii de la Agentia Nationala de Meteorologie (ANM), vor reveni precipitatiile, care se vor manifesta doar in aceeasi zona (Banat, Crisana, Maramures) pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Baimarenii sunt cei care se vor bucura astazi de 28 de grade Celsius, fata de doar 21 de grade inregistrate ieri.

Tot meteorologii spun ca incalzirea vremii de acum se datoreaza degajarii cerului si nu vreunei mase de aer cald care sa readuca temperaturi caniculare.

„De fapt, se mentine aerul cald mediteranean deja existent la nivelul solului, care pana acum nu a putut contribui la cresterea temperaturilor din cauza norilor, a masei de aer rece din altitudine”, spune Florinela Popa, meteorolog de serviciu la ANM.

Ea a adaugat ca ploile torentiale din ultimele zile au fost cauzate de ridicarea coloanei de aer cald de la nivelul solului la altitudine, unde a intalnit masa de aer rece si, in urma condensului, au rezultat precipitatiile.