Aurel Cucu, fostul baron PSD de Dambovita, a fost "recuperat" de PD, al carui sponsor a devenit, iar firmele sale capata contracte de miliarde de la bugetul public, a dezvaluit, ieri, Grupul de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica.

Intr-un raport al GIP se arata ca Aurel Cucu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita din partea PSD, personaj anchetat de PNA, OLAF si de Corpul de Control al Guvernului, a fost exclus din PSD in 3 aprilie 2004, insa, la numai doua luni dupa aceea, devenea membru PD si sponsor al filialei Dambovita a democratilor.

"Aurel Cucu beneficiaza acum de contracte substantiale cu bani publici din partea administratiei PNL-PD, prin firmele sale Nimb Dambovita SA si Constructii Muntenia SA, acestea fiind exact firmele cercetate pentru afaceri oneroase facute in perioada 2001-2004", se arata in raportul lui Mugur Ciuvica.

Exclus din PSD, luat in brate de PD

"La inceputul anului 2004, in urma nenumaratelor sesizari venite din partea presei, Corpul de Control al Guvernului a verificat modul in care sunt cheltuiti banii publici in judetul Dambovita.

Ancheta a demonstrat ca in perioada 2001-2003 fondurile publice au fost canalizate cu precadere catre firmele Nimb Dambovita SA si Constructii Muntenia SA, la care Aurel Cucu, presedintele CJ Dambovita, era actionar si administrator.

Intre 2001 si 2003, Nimb Dambovita a beneficiat de contracte in valoare de 318,7 miliarde de lei, finantarea fiind asigurata din fonduri europene PHARE, SAPARD si BERD si din bugetele consiliilor locale. In aceasta perioada, Nimb Dambovita SA a castigat 9 din cele 11 lucrari edilitare din judet finantate din bani europeni.

Potrivit anchetei Corpului de Control al Guvernului, cealalta firma a lui Aurel Cucu, Constructii Muntenia SA, a primit in 2003, de la Primaria Targoviste, lucrari in valoare de 52 de miliarde de lei, adica 92% din totalul fondurilor prevazute in bugetul local pentru reparatia strazilor. In aprilie 2004, in incercarea de a-si cosmetiza imaginea, PSD l-a exclus din partid pe Aurel Cucu.

Dupa numai doua luni, Aurel Cucu era insa reales consilier judetean, de data aceasta insa pe listele PD. Dupa excluderea sa din PSD, Aurel Cucu a devenit sponsor principal al PD Dambovita potrivit listei donatiilor primite de PD in 2004, publicata in Monitorul Oficial, firmele prin care Aurel Cucu si-a derulat afacerile dubioase in regimul PSD au sponsorizat campania PD.

Astfel, Nimb Dambovita SA figureaza cu o donatie de 100 de milioane de lei, iar Constructii Muntenia SA cu o donatie de 103 milioane de lei", afirma Mugur Ciuvica.

50 de miliarde din banii publici in buzunarele lui Cucu

Grupul de Investigatii Politice mai arata ca si dupa alegerile din 2004, Aurel Cucu a ramas unul dintre marii beneficiari ai contractelor cu bani publici, el reprezentand insa acum PD: "In 21 ianuarie 2005, SC Constructii Muntenia SA a primit din partea Directiei Regionale de Poduri si Drumuri Bucuresti un contract in valoare de 5,8 miliarde de lei.

In 22 aprilie 2005, SC Constructii Muntenia SA a primit din partea Serviciului Public de Gospodarire Comunala Arges un contract in valoare de 3,07 miliarde de lei.

In 20 iunie 2005, SC Constructii Muntenia SA a primit din partea municipalitatii Valcea un contract in valoare de 28,8 miliarde de lei, iar in 28 iunie aceeasi firma a primit din partea Primariei Braila un contract de 12,7 miliarde de lei.

Numai in acest an, firma lui Aurel Cucu, fost baron PSD, actual consilier judetean al PD, a primit contracte in valoare totala de 50,5 miliarde de lei din bani publici".