Banca Europeana pentru Reconstructii si Dezvoltare (BERD) ar putea acorda unei companii israeliene un credit in valoare de 15 milioane de euro pentru construirea unei fabrici de lactate in Romania, se arata intr-un anunt al institutiei bancare internationale.

Potrivit BERD, valoarea totala a proiectului este de aproximativ 55 milioane de euro si consta in construirea unei fabrici de produse lactate, precum si a unei ferme de crestere a animalelor care sa asigure materia prima.

Fabrica va fi localizata la noua kilometri de Bucuresti, aproape de orasul Popesti Leordeni, iar ferma in satul Adunatii Copaceni, la circa 24 de kilometri de Capitala.

Potrivit anuntului BERD, dezvoltarea fabricii va incepe in luna septembrie a acestui an, in timp ce ferma va fi ridicata pe o constructie deja existenta care va fi renovata, unde se va realiza si o noua statie de lapte.

De asemenea, acordul final al consiliului director al BERD asupra acordarii finantarii va fi anuntat in a doua parte a lunii septembrie.