Selectionata de rugby a Australiei a suferit sambata ce-a de treia infrangere consecutiva (19-22) in Turneul Celor Trei Natiuni si a pierdut orice sansa de a mai intra anul acesta in posesia titlului.

Un eseu a sud-africanului Bryan Habana cu 15 minute inaintea incheierii partidei, atunci cand scorul era favorabil australienilor, le-a suflat acestora victoria si i-a pastrat pe africani pe primul loc al competitiei.

Selectionata "springboks" are mari sanse anul acesta sa castige trofeul pus in joc, dupa ce sud-africanii au castigat ambele partide de pe teren propriu.

Ca sa-si asigure titlul sud-africanii trebuie sa mai invinga o data Noua-Zeelanda, dar de data acesta in deplasare. Insa la marea disputa care va avea loc la finalul saptamanii viitoare, aripa sud-africana, Breyton Paulse nu va putea evolua.

El a fost suspendat trei saptamani dupa ce in timpul partidei de sambata l-a lovit intentionat cu piciorul cap pe un jucator australian. Desi gestul sau nu fusese vazut de arbitrii, el a fost totusi observat de oficialii competitiei, care l-au suspendat pe jucator pana pe 11 septembrie.