Primaria Ploiesti si Teatrul “Toma Caragiu” au organizat, ieri, un moment aniversar dedicat implinirii a opt decenii de la nasterea actorului Toma Caragiu, care si-a pierdut viata in timpul cutremurului din anul 1977.

Toma Caragiu a jucat timp de 12 ani la teatrul din Ploiesti, al carui director a fost intre 1953 si 1965 si care acum ii poarta numele.

Ploiestenii care l-au admirat pe Toma Caragiu s-au strans duminica dimineata, la bustul actorului, unde au depus flori.

In foaierul teatrului a avut loc vernisajul expozitiei foto-documentare “Ce mult v-am iubit”, dedicata vietii si activitatii lui Toma Caragiu. La eveniment au participat actori ai Teatrului “Toma Caragiu” si actori ai teatrului pentru copii “Ciufulici” din Ploiesti.

Actorul Alexandru Pandele, care a jucat pe scena alaturi de Toma Caragiu, si-a amintit de vremurile in care sala de spectacol a teatrului din Ploiesti era plina de cei care veneau sa-l vada pe Toma Caragiu.

“Era magnific, in tot ce facea. Ne-a fost director, dar nu a sanctionat niciodata pe nimeni”, si-a amintit, in discursul sau, Alexandru Pandele.

Cei prezenti la manifestare si-au adus aminte de vorba de duh a lui Caragiu – “Ce mult v-am iubit”, iar cei care au luat cuvantul si-au exprimat convingerea ca Toma Caragiu nu a murit, ci doar s-a grabit putin spre nemurire.