Lista finala pentru remanierea ministrilor PNL si PD a fost decisa in acest weekend.

Conform unor surse din Alianta, secretarul general al PD, Vasile Blaga, urma sa se intalneasca aseara cu presedintele Traian Basescu pentru a-i prezenta propunerile de ministri PD care isi vor pierde posturile: Ene Dinga (integrare) si Gheorghe Seculici (vicepremier responsabil cu ministerele economice, cumatru cu seful statului).

Initial, in PD se vehicula si ideea schimbarii din functie a Sulfinei Barbu (mediu) si a lui Gheorghe Dobre (transporturi), insa acestia par sa fi fost „iertati” de conducerea partidului.

Sursele noastre afirma ca un posibil inlocuitor al lui Seculici este George Pogea, unul dintre apropiatii lui Adriean Videanu. Presa a scris despre Pogea ca ar fi manager general la Marmosim Simeria, una dintre firmele lui Videanu.

De altfel, numele sau a mai fost „in carti” si in momentul in care Videanu a demisionat din guvern pentru a candida la primaria generala.

In PNL, ultima varianta a remanierii ii viza pe Ionut Popescu (finante) si Mircea Cinteza (sanatate). Surse liberale ne-au declarat ca varianta cea mai probabila de inlocuire a lui Popescu este Sebastian Vladescu, unul dintre prietenii cei mai apropiati ai lui Calin Popescu-Tariceanu.

Conform unor surse din PD, este posibil ca Traian Basescu sa nu fie de acord cu numirea lui Vladescu. In prezent, el este reprezentantul guvernului in Consiliul de Administratie al Petrom. In timpul guvernarii 1996-2000, Vladescu a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor.