Peste 33.000 de candidati din toata tara care nu au promovat bacalaureatul in sesiunile trecute au inceput, luni, examenele. Prima proba a fost, luni, la limba si literatura romana, examen oral.

Urmeaza proba orala la limba si literatura moderna (24-25 august) si de cea la limba si literatura materna (26-27 august). Prima proba scrisa va fi cea la limba si literatura romana (29 august), urmata de cea la limba si literatura materna (30 august).

Proba obligatorie a profilului va avea loc in ziua de 31 august si va fi urmata de o proba scrisa sau practica la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (1 septembrie) si o proba la alegere (scrisa sau practica) dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (2 septembrie).

Afisarea rezultatelor este programata pentru 5 septembrie pana la ora 16,00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16,00 si 20,00. Contestatiile vor fi solutionate in zilele de 6 si 7 septembrie, iar rezultatele finale vor fi anuntate in ziua de 8 septembrie.

La nivelul intregii tari functioneaza 99 centre de examen si 49 centre de corectare a lucrarilor.