Steaua a plecat, ieri, spre Trondheim, unde va disputa, in aceasta seara, mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor in fata lui Rosenborg. Chiar daca ros-albastrii pornesc de la acel 1-1 inregistrat in Ghencea, patronul Gigi Becali debordeaza de optimism.

La fel ca inaintea returului cu Valencia, din februarie, cand finantatorul anunta un sec 3-0, cu trei goluri "marca" Andrei Cristea, ieri, Becali a preconizat acelasi scor. "Rosenborg este o echipa pe care trebuie s-o scoatem si chiar ma gandesc la un 2-0, 3-0.

Vor marca Nicolita si Iacob", a precizat latifundiarul care a declarat razboi "vikingilor" de la Rosenborg: "Eu sunt razboinic, la mine conteaza starea de spirit? Scot sabia si plec la razboi, sa ma lupt. Razboinicul vine cu laurii, iar daca nu, isi linge ranile si pleaca iar la razboi". Patronul din Ghencea este hotarat sa-si umple jucatorii de bani in cazul intrarii in grupele Ligii.

"Daca ne calificam, jucatorii vor primi 100.000 de dolari. Chiar daca n-as fi dat nici un ban, nu conta. Sunt jucatori care nici nu visau la asa ceva, carora nu le vine sa creada ca au sansa sa joace in Liga Campionilor. Putem aduce la Bucuresti echipe ca Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Manchester, Arsenal, acesta este visul oricarui fotbalist.

Daca vor invinge, vor lua acesti bani pentru ca este meritul lor, este meseria lor, cinci-sase ani cat joaca ei", a comentat Becali. Optimismul patronului i-a contaminat si pe jucatori, care cred ca Steaua este favorita la calificare. "Cred ca avem prima sansa, dar inca nu suntem calificati.

Poate ca este mai bine ca plecam de la 1-1, daca am fi avut 2-0 dupa meciul tur poate am fi fost mai relaxati, am fi tratat altfel partida din Norvegia. Prefer sa aud imnul Ligii Campionilor la stadion, nu cand suna telefonul", a declarat George Ogararu, in timp ce Gabriel Bostina este convins ca meciul din aceasta seara este o sansa unica. "Am vazut in meciul tur ca putem sa ne calificam.

Am si uitat faptul ca n-am mai inscris in deplasare de multa vreme. La cat de greu se ajunge in grupe, o asemenea calificare poate se intampla o data in cariera". La fel ca si in meciul tur, stelistii nu vor putea conta la Trondheim pe serviciile lui Nicolae Dica. Atacantul isi ispaseste cea de-a doua etapa de suspendare dupa eliminarea din partida retur cu Shelbourne.

In schimb, Laurentiu Dinita are drept de joc dupa suspendarea de o etapa primita in urma cartonasului rosu luat in aceeasi partida cu formatia irlandeza. Partida dintre Rosenborg si Steaua va putea fi urmarita in direct, pe postul TVR 1, cu incepere de la ora 21.45.

Mihai Stoica: "Stim ca nu suntem doriti in grupele Ligii Campionilor"

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a declarat inaintea plecarii spre Trondheim ca echipa din Ghencea nu este dorita in grupele Ligii Campionilor. "Sper din toata inima sa ne calificam, dar sunt convins ca va fi extrem de greu. "Stim ce putere are Rosenborg, stim ca nu suntem doriti in grupele Ligii Campionilor.

Sper ca Steaua sa-i faca din nou nefericiti pe cei care sunt foarte ipocriti, care tot declara - da bine pentru ei - ca s-ar bucura foarte mult pentru calificarea noastra. Pentru aceste energii negative canalizate impotriva noastra trebuie sa ne calificam", a declarat Stoica.