Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, a declarat ieri ca "Poli" Timisoara risca o amenda dupa ce jucatorul stelist Banel Nicolita a fost numit "tigan" de fanii banateni la meciul de sambata.

"Colegiul s-a sesizat astazi in legatura cu meciul de la Timisoara, in care s-a folosit acel apelativ de "tigan" in sens peiorativ la adresa lui Nicolita. Noi am luat la cunostinta din ziare despre ce s-a intamplat la Timisoara.

Este un caz similar pentru care Steaua a fost amendata de UEFA si cred ca si noi vom lua in discutie acest caz", a spus Asztalos, precizand ca in curand consiliul se va pronunta si in cazul lui Razvan Rat, jucator care la finalul partidei Romania - Andorra a afirmat despre adversari ca sunt "tiganii fotbalului".

Presedintele CNCD a mentionat sanctiunea pe care o poate primi clubul din Timisoara pentru scandarile cu caracter rasist ale galeriei din timpul partidei cu Steaua, din cadrul etapei a 3-a a Diviziei A: "O amenda de la 4 la 40 de milioane de lei daca vom avea dovezi si daca FRF nu va lua masuri.

De altfel, la nivelul federatiei s-a elaborat un cod de etica si noi vom initia o dezbatere publica pe marginea acestuia. De asemenea, am inteles ca se va infiinta si Comisia de Etica la nivel de federatie".