Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri la Craiova ca presedintele Traian Basescu a modificat rezultatul alegerilor si majoritatea parlamentara printr-un santaj politic asupra UDMR si PUR. Fostul premier crede ca rezultatul alegerilor parlamentare a fost deturnat de presedintele Traian Basescu, care a santajat UDMR si PUR cu declansarea alegerilor anticipate.

"A amenintat cu declansarea alegerilor anticipate doua partide care se aflau la limita pragului electoral si care nu-si doreau organizarea de alegeri din diferite motive", a spus Nastase.

El a apreciat ca Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale avand de partea sa elementul emotional, determinat si de simpatia de care s-au bucurat portocaliii din Ucraina.

"Al doilea tur de scrutin a fost marcat de o frauda morala de proportii, care s-a vazut foarte clar si in ancheta pe care Parchetul a realizat-o. A fost determinat de acuze care nu s-au adeverit, privind intentiile PSD de a influenta rezultatul votului printr-o frauda masiva", a adaugat Nastase.

Daca Nastase l-a atactat pe Basescu, Geoana a fost necrutator cu guvernul Tariceanu. Astfel, cea mai buna remaniere guvernamentala a Cabinetului ar fi schimbarea tuturor ministrilor, potrivit presedintelui PSD.

"Tensiunea, lipsa de incredere si agendele diferite ale celor doua principale partide de guvernare vor face ca Romania sa fie guvernata poticnit, cu frana de mana si de motor trase, iar aceasta va continua sa fie regula de guvernare", s-a aratat sceptic cu privire la remaniere Mircea Geoana. El crede ca, de fapt, remanierea este doar o corectie de imagine a premierului Tariceanu.

Geoana s-a folosit de prilej pentru a se lansa, dupa obiceiul sau, intr-o tema generoasa, dar strict teoretica, de data aceasta fiind vorba de "reforma clasei politice".

Asa incat el a facut un nou exercitiu oratoric: "Este nevoie de alegeri uninominale, este nevoie de reforma clasei politice, este nevoie sa punem o linie celor 15 ani de tranzitie nemiloasa, de guvernari care au avut succese partiale, dar care au esuat ca si clasa politica si care au pierdut increderea cetatenilor".