Romania a urcat pe primul loc in Europa in ceea ce priveste cresterea volumului de tranzactii pe cardurile de credit MasterCard.

In primele sase luni ale acestui an, romanii au tranzactionat pe car-durile MasterCard 330 de milioane de dolari, cu 79,8% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Este, astfel, pentru prima oara cind Romania devanseaza toate celelalte tari europene in privinta cresterii volumului de tranzactii pe cardurile de credit atit pe primele sase luni, cit si pe cel de-al doilea trimestru din acest an, lasind in urma Rusia, Turcia si Lituania.

„Cardurile de credit - standard, premium sau co-branded - au cunoscut o dezvoltare semnificativa, iar volumul tranzactionat arata ca aceste tipuri de carduri se bucura de un real succes in Romania“, spune Denisa Mateescu, Operations Manager Romania MasterCard Europe. Tendinta este semnalata si de Visa.

„Anul trecut am observat un interes crescut al bancilor fata de cardurile de credit, si ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue si in acest an. Sapte banci din Romania au lansat anul trecut programe de card de credit sub sigla Visa si sintem siguri ca posesorii de carduri vor fi foarte receptivi la aceste produse“, ne-a declarat Catalin Cretu, manager Visa.

Din martie 2004 pina in martie 2005, valoarea totala a tranzactiilor prin carduri Visa a depasit 3,23 de miliarde de dolari, cu 61,6% mai mult decit in aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul de tranzactii a ajuns la 50,3 milioane de dolari.