Q7 va pune mari probleme principalilor actori de lux, BMW X5 si Mercedes-Benz ML. Volkswagen au facut publice recent imaginile oficiale ale lui Q7, o masina ce va fi comercializata in vara anului viitor si al carei pret de pornire se va afla undeva in jurul sumei de 55.000 de euro.

Construit pe platforma lui Touareg, noul Audi are ampatamentul mai mare cu 167 de milimetri, suficient pentru a introduce un al treilea rand de scaune, care duce la 7 locuri capacitatea masinii. Cu un portbagaj de 775 de litri, care poate fi extins pana la 2.035 de litri, Q7 este lider in segment la capitolul spatiu.

Caracterizat drept un "ucigas de BMW X5", SUV-ul german va fi propulsat de doua motoare preluate de la A6 si A8. Primul este V8-ul de 4,2 litri, pe benzina, ce dezvolta 345 de cai putere, in timp ce al doilea este dieselul de 3 litri V6, care scoate 230 de cai putere si este disponibil, in acest moment, pe nava-amiral A8.

Ambele motoare vor fi cuplate la o cutie de viteze automata cu sase trepte, ce poate fi actionata si manual. De asemenea, tractiunea integrala "quattro" nu va lipsi de pe Q7, tractiunea fiind impartita in raport 40:60 intre puntea de pe fata si cea de pe spate.

Odata cu aparitia ultimului model Audi, lupta pe piata SUV de lux va deveni mult mai palpitanta, mai ales ca si BMW trebuie sa innoiasca celebrul X5.