HP a anuntat ca, potrivit unui recent studiu de piata realizat de IDC, este, pentru al treilea an consecutiv, lider mondial pentru venitul obtinut din vanzarea licentelor software si pentru cota de piata aferenta software-ului distribuit de management al performantei si disponibilitatii.

Conform studiului IDC, venitul obtinut la nivel mondial de HP din licentele de software distribuit pentru managementul performantei si disponibilitatii a crescut in 2004 cu 15,8 procente, depasind cresterea globala anuala de 11,6% la aceasta categorie de piata.

HP si-a pastrat primul loc in privinta cotei de piata la nivel mondial, cu 24,1 procente, mai mult decat dublul cotelor detinute de fiecare dintre urmatorii doi competitori.

Studiul IDC arata ca valoarea pietei de software distribuit pentru managementul performantei si disponibilitatii a fost in 2004 de 2,29 miliarde de dolari, iar pentru 2005 se estimeaza ca va ajunge la 3,71 miliarde dolari, echivaland cu o crestere anuala de 10,2 procente.

Rezultatele arata de asemenea ca HP este lider mondial in 2004 pe doua segmente de piata: cea a software-ului distribuit de management al performantei, cu o cota de 20%, si, pentru al treilea an consecutiv, pe piata software-ului distribuit de automatizare a evenimentelor, cu o cota de 34,7%.

Sistemele si aplicatiile distribuite sunt indeosebi folosite in mediile de lucru UNIX, Linux si Microsoft Windows. Produsele si solutiile HP OpenView din aceasta categorie includ: HP OpenView Operations for Windows, Operations for Linux si Operations for UNIX, OpenView Performance Manager si OpenView Performance Insight.