Anuntat ca demo in cadrul CEBIT 2005, de catre producatorul american SimpleTech, produsul SimpleTransfer este instrumentul ideal pentru migrarea datelor dintre doua PC-uri.

Produsul asigura atat transferul datelor cat si sincronizarea si back-up ul intre doua computere, fie ca este vorba de PC sau Mac. Este asigurat transferul peer-to peer al datelor dintre doua PC-uri, dintre un PC si un Mac sau dintre doua Mac-uri. Are inglobat un utilitar ce nu necesita instalarea altui software.

Utilitarul contine produsul "SimpleMover" si "SimpleSync".

Cu "SimpleMover" se pot transfera fisierele vechi pe un nou calculator folosind o interfata prietenoasa ce poate permite economisirea timpului necesar configurarii noului calculator, asigurand practic "migrarea" tuturor setarilor pentru aplicatiile de tip e-mail (Outlook, AOL, Outlook Express), navigator web (Internet Explorer, AOL, Netscape), muzica (a bibliotecilor itunes, Napster, Music

match, etc), sau a fotografiilor din albumul vechi (unde s-au folosit aplicatii de tip HP, Kodak, Ophoto, etc). Cu aplicatia "SimpleSync" aveti o solutie de back-up si sincronizare. Se poate opta pentru sincronizarea datelor din Outlook dintre cele doua computere, alegand calculatorul sursa si destinatia.