Campania electorala din Germania s-a soldat cu un nou scandal. Trupa Rolling Stones o acuza pe candidata opozitiei crestin-democrate (CDU) la presedintie, Angela Merkel, ca foloseste celebra lor piesa „Angie” in campania electorala, fara a fi obtinut in prealabil acordul lor.

Reprezentanta oficiala a formatiei britanice, compania LD Communications, sustine ca nimeni nu a cerut permisiunea si „probabil ca nici nu am fi acordat-o, daca o cerea”.

Pe de alta parte, o purtatoare de cuvant a CDU a declarat pentru BBC ca partidul detine dreptul de folosire al piesei.

„Avem confirmarea din partea Gema”, a declarat ea, referindu-se la agentia nationala germana de drepturi de autor in domeniul muzical. Purtatoarea de cuvant a anuntat totodata ca CDU va folosi in continuare melodia.

Partid aflat in fruntea preferintelor alegatorilor, CDU a difuzat „Angie” la un recent miting electoral din Dresda.

In ciuda faptului ca este o piesa foarte frumoasa si extrem de cunoscuta, „Angie” are unele versuri mai putin potrivite pentru demersul electoral al CDU: „Angie, esti atat de frumoasa, dar oare nu a venit vremea sa ne spunem „La revedere”?” sau „Toate visurile la care am sperat atat de mult par sa se fi transformat in fum”.

Pe de alta parte, noteaza BBC, alegatorii germani pot fi de acord cu un alt vers: „Fara bani in buzunar, nu poti spune ca eram satisfacuti”.