Conflictul, pe fata si larg mediatizat, intre Traian Basescu si Sorin Rosca Stanescu, mi se pare - dintr-un punct de vedere strict epic - mai putin interesant decat acela mocnit - da' mocnit bine! - intre Adrian Nastase si Mircea Geoana.

In primul, mutatis-mutandis si pastrand proportiile, e ca si cum prietenul Ioan Buduca, ajuns mare sef, lider politic s.a.m.d., m-ar pari peste noapte in mass-media ca i-am suflat candva o gagica. Sau invers. Pe cand conflictul al doilea e de cu totul alta natura.

Adus (sau sosit) pe turnanta, precum un Agamita Dandanache sui-generis, pentru a-l contracara pe Ion Iliescu, Mircea Geoana nu s-a dovedit deloc un "prostanac", epitetul ornant prin care l-a caracterizat, furios, Trahanachele din Oltenita, ci si-a intrat imediat in rol, luandu-i fata pana si starului TV Adrian Nastase.

Mereu pe faza, mai rapid si chiar mai coerent in vorbire decat colegul sau de conducere din fruntea PSD, cu un bine digerat misto "made in Primaverii", fostul nostru ambasador la Washington pare sa-i readuca mereu aminte lui A.N. ca e, totusi, un intrus in cartierul nomenclaturii, prin casatorie, si nu prin "origine".

Desigur, nu cunosc istoria situatiei locative de dinainte de 1990 a celor doi; de fapt, nici n-are importanta; ca de-obicei, important e trandafirul, mai precis buchetul de trei, simbolul PSD, pe care nici unul nu vrea sa-l lase din mana.

Ramane de vazut cum va evolua acest conflict "de casta". Ca de evoluat, precis va evolua.