Luminita Anghel si trupa Sistem s-au retras din cursa pentru trofeul Mamaia 2005, de la sectiunea slagare. "Ocupand locul al III-lea la Eurovision, nu mai am ce cauta in competitie la Mamaia. Am demonstrat destul. In comportamentul meu muzical a existat intotdeauna o ierarhie.

Am participat la Cerbul de Aur, unde am luat locul I, dupa care nu am mai participat la Mamaia si am mers direct la Eurovision. Lucrurile trebuie sa mearga in sus, nu in jos", ne-a spus Luminita Anghel.

Luminita, trupa ei si Sistem, urmau sa sustina un recital de 50 de minute, cu efecte speciale si cu forte umane deosebite, in jur de 20 de persoane, si in seara de gala.

Onorariul cerut de acestia s-a ridicat la suma de 4.500 euro, si cum, organizatorii festivalului nu au putut sa le ofere mai mult de 3.000 de euro, intelegerea a cazut, urmand ca in locul lor sa urce pe scena trupa Iris. Luminita va canta totusi la festival, in prima seara, dedicata celor mai bune zece voci ale Romaniei, dar pe un onorariu mai mic.

Tot din cauza onorariului, la inchiderea editiei ziarului, Andra inca nu stia daca va canta la deschidere. Artistii, in general, sunt nemultumiti de conditiile proaste de la Hotelul Flora din Mamaia.

Consiliul Judetean Constanta, care este printre organizatorii festivalului, a acordat aceasta locatie, al carei proprietar este primarul Mazare.