Ieri dimineata, 14 membri cu functii importante in PNL Prahova si-au prezentat demisiile din partid, motivele fiind diferite, ei declarandu-se independenti.

Cele mai sonore nume sunt cel al presedintelui Consiliului Judetean, Florin Serghei Anghel, si al vicepresedintelui Radu Ionescu, care au parasit organizatia judeteana condusa de Dinu Patriciu impreuna cu 10 consilieri judeteni, un primar (din comuna Floresti), directorul Administratiei Drumuri Nationale Prahova, Costin Horghidan, si directorul Parcului Industrial Plopeni, Danut Cornea.

Conflictul dintre Dinu Patriciu si Florin Anghel este mai vechi, dar s-a accentuat o data cu desfasurarea alegerilor din cadrul organizatiei PNL Prahova, cand gruparea fidela lui Anghel - intrata in PNL venind de la PUR - a facut o contestatie invocand neligitimitatea alegerilor din partid. Dupa ce a fost respinsa, reconcilierea dintre cele doua tabere nu a mai avut nici o sansa de reusita.

"Nu am mai vorbit cu Dinu Patriciu din momentul in care s-au terminat alegerile din organizatia judeteana. Am simtit ca nu mai pot lucra intr-o organizatie de partid ostila. Deocamdata nu am nici o idee despre viitorul meu politic", a spus Florin Anghel.

In replica, secretarul general al PNL Prahova, Nicolae Alexandri, si deputatii Horia Toma si Ion Preda l-au atacat pe Anghel.

"Din cauza faptului ca aveam un liberal in fruntea Consiliului Judetean, am pierdut functiile de prefect sau subprefect, pe care ni le-am fi dorit foarte mult. Am fost avertizati ca grupul venit de la PUR, in frunte cu domnul Anghel, face un adevarat traseism politic, lucru valabil si pentru cei care au demisionat ieri. Avem de-a face cu un spirit de haita", a spus Preda.

La randul sau, Alexandri a spus: "Tensiunile din partid se resimt de mult si stiam ca va avea loc o ruptura. Singurul lucru pe care nu l-am intuit era momentul in care se va produce ruptura. Va spun sincer ca este mai bine ca s-a intamplat asa, pentru ca poate de acum incolo se vor aseza lucrurile si la noi, si nu vor mai fi tensiuni.

Noi nu am fost de acord cu unele nume pe care le-am prezentat pe liste la alegerile de anul trecut, dar ne-au fost impuse de catre Theodor Stolojan".

Surse demne de incredere sustin ca alti 10 primari liberali vor face, cat de curand, acelasi pas pe care l-au facut si demisionarii de ieri. Nu este exclus ca fostii liberali sa opteze pentru viitor sa se inscrie in PD.