HP si Lucasfilm, lider in domeniul efectelor vizuale si al tehnicii de sunet pentru filmele de lung metraj, au anuntat semnarea unui contract pentru tehnologie si marketing, cu o durata de trei ani, in valoare de mai multe milioane de dolari.

Lucasfilm va utiliza solutiile HP Adaptive Enterprise pentru crearea de noi jocuri video, efecte vizuale si animatie, precum si pentru stocarea si gestionarea aplicatiilor de afaceri.

Tehnologia HP va fi implementata in cadrul noului centru al Lucasfilm din San Fracisco, "Letterman Digital Arts", si in cadrul unitatii operationale a companiei din Singapore.

Lucasfilm va folosi pentru productia efectelor vizuale si a jocurilor video pana la 1000 de statii de lucru HP de inalta performanta, dotate cu procesoare Dual-Core AMD Opteron. Acestea vor furniza o putere fara precedent artistilor si dezvoltatorilor pentru crearea jocurilor video destinate noii generatii de console.

Ele vor fi de asemenea folosite la producerea efectelor vizuale, operatiilor de renderizare, editare, montaj, pentru care Lucasfilm este renumit in intreaga lume.

Divizia HP Services colaboreaza strans cu Lucasfilm pentru implementarea unui mediu de stocare pentru pastrarea in siguranta si arhivarea informatiilor importante ale companiei.