137 de nave de croaziera din intreaga lume au acostat vara asta la Mila 35 din Delta. Zeci de turisti au luat cu asalt statiunea tulceana, modernizata si inaugurata in aceasta primavara, ca sa se delecteze cu specialitatea casei: crap pe varza.

La Complexul Mila 35 din judetul Tulcea, inaugurat in aceasta primavara, 137 de nave de croaziera internationala au acostat in acest sezon.

„Fiecare nava de croaziera are peste 180 de turisti care doresc sa se plimbe pe canalele Deltei. Acestia au cazarea si masa asigurate pe nava, dar, in paralel, gradul de ocupare a unitatii hoteliere din localitate este de 80 la suta“, a declarat Anastasia Petrencu, director al hotelului Mila 35.

Ea a mai spus ca principala atractie gastronomica de la Mila 35 este crapul pe varza. Pentru zece portii e nevoie de doua kilograme de crap.

Pestele se portioneaza, se condimenteaza si se lasa la cuptor circa 20 de minute. Separat, varza se toaca, se caleste, se amesteca in ea bulionul, se condimenteaza, se asaza intr-o tava si se baga la cuptor, unde se lasa circa 20 de minute.

„Persoanele care stau in hotel mai putin de trei zile nu comanda nimic altceva in afara de peste si, daca la inceput se arata intrigati de acest preparat culinar, nimeni nu este dezamagit la sfirsitul mesei“, lauda Mihaela Stefan, bucatar la restaurantul hotelului, bucatele preparate aici.