Sectia Parchetelor Militare verifica modul in care Margareta Costea - soacra liderului PSD, Mircea Geoana - si-a obtinut certificatul de revolutionar, precum si daca plangerea in acest sens a presedintelui Asociatiei Europa, Bogdan Draghici, este intemeiata.

Procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare - cei care au competenta de solutionare a dosarelor revolutiei - l-au audiat, ieri, pe Bogdan Draghici, fostul director adjunct al Institutului National de Administratie, care o acuza pe Margareta Costea - soacra lui Mircea Geoana - ca ar fi obtinut in mod fraudulos un certificat de revolutionar.

Bogdan Draghici, care a fost subsecretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, a fost audiat timp de doua ore.

Dupa audieri, Draghici a declarat presei ca le-a relatat procurorilor tot ce a reusit sa afle in urma investigarii cazului Margareta Costea.

El sustine ca femeia, fost profesor universitar, ar fi mintit atunci cand a spus ca a participat la revolutia din 1989, la sediul Televiziunii Romane si ca - dupa ce, din neatentie, ar fi cazut dintr-un camion si s-a ranit la un genunchi - ar fi primit certificat medical de ranit.

In plus, Draghici sustine ca a aflat de la medicul caruia ii este atribuita eliberarea actelor medicale ale femeii ca parafa si semnatura acestuia ar fi fost folosite, de fapt, de altcineva.

"Din datele pe care le am - sper sa nu ma insel - Margareta Costea a primit avantaje in valoare de aproximativ o suta de mii de euro de pe urma acelui certificat de ranit in revolutie", a mai spus Draghici la iesirea de ieri de la audieri.