La doar cateva zile de la remanierea guvernamentala, liderul UDMR Marko Bela a cerut ieri restructurarea cabinetului Tariceanu. Presedintele Uniunii s-a referit la desfiintarea unor ministere, insistand, in acelasi timp, pe promovarea propriilor oameni.

„Ar fi mult mai util ca ministrii delegati sa fie ministri plini”, a afirmat Marko. El a precizat ca pune pe primul loc interesele coalitiei, care se cere „intarita”, si ca se gandeste la o functionare cat mai performanta a aparatului guvernamental.

In prezent, UDMR are doi ministri delegati: Iuliu Winkler (comert), respectiv Laszlo Borbely (lucrari publice si amenajarea teritoriului).

„Unele ministere sunt prea mari. Este cazul Ministerului Lucrarilor Publice, Ministerului Turismului si cel al Economiei. In plus, exista o serie de Autoritati si Oficii care fiinteaza pe langa unele ministere si sunt subordonate fara logica”, a indicat Marko cateva situatii care ar trebui sa faca obiectul restructurarii.

Din punctul de vedere al lui Marko Bela, restructurarea ar trebui sa se faca abia „dupa ce sunt depasite animozitatile de la parlament”.

Solicitarea UDMR ar putea fi discutata de liderii coalitiei martea viitoare, in cadrul Consiliului National de Coordonare.

Tot atunci s-ar putea lua in discutie si o eventuala schimbare din functie a ministrului economiei. Reprezentantii coalitiei de guvernamant s-au reunit si ieri dupa-amiaza la Palatul Victoria, insa de la sedinta au absentat toti cei patru presedinti ai partidelor din coalitie. Reuniunea s-a terminat destul de repede, iar chestiunile discutate au fost mai mult de natura tehnica.

Reprezentantul PNL Eugen Nicolaescu ne-a declarat ca dezbaterile au vizat in special calendarul coalitiei. „Am facut o evaluare a modului in care se respecta protocolul, am revazut calendarul privind modificarea regulamentului celor doua Camere ale parlamentului si modul in care acesta se respecta”, ne-a spus Nicolaescu.