Procurorii Parchetului General au finalizat ancheta in dosarul in care Corneliu Iacobov este acuzat ca ar fi prejudiciat RAFO Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei.

Cu aceasta ocazie, anchetatorii au decis ca acesta sa fie trimis in judecata doar sub acuzatiile de spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, stabilind totodata ca pentru infractiunea de delapidare, de care Iacobov a fost acuzat pana ieri, nu exista dovezi. Omului de afaceri i-a fost prezentat materialul de urmarire penala, urmand ca in cateva zile sa fie finalizat si rechizitoriul.

La iesirea de la Parchet, Iacobov a declarat ca a fost chemat la pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile formulate impotriva sa. El a precizat ca „isi pune toate sperantele” ca acuzele ce ii sunt aduse sa fie demontate in fata instantei. Totodata, acesta a aratat ca impotriva lui nu a fost dispusa vreo restrictie de parasire a localitatii sau a tarii.

„Nu am nici o interdictie”, a spus Iacobov.

Corneliu Iacobov si Toader Gaurean sunt acuzati ca au incheiat, cu o firma din Campina, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina si creantele de 224 miliarde lei existente intre aceleasi societati iar ulterior au trecut datoriile de la o societate la alta prejudiciind in acest fel statul, prin acumularea creantelor, cu 500 de miliarde de

lei.