Primaria Capitalei este nevoita sa-si dea peste cap programul in ceea ce priveste contorizarea scarilor de bloc, din cauza subsolurilor insalubre. Actiunea se dorea finalizata pana la 1 septembrie anul curent. De data asta insa vina se pare ca este doar a oamenilor care nu si-au curatat subsolurile, facand imposibila orice tip de lucrare.

“Dintre cele 10.100 de blocuri din Bucuresti, in jur de 240 nu au putut fi contorizate pentru ca ce-am gasit la fata locului ne-a impiedicat sa facem acest lucru“, ne-a declarat Virgil Ramba, secretarul general RADET.

Multa mizerie, purici, apa este ceea ce au gasit reprezentanti RADET. “Cu toate ca am trimis nenumarate somatii catre asociatiile de proprietari cu probleme, nimeni nu s-a sesizat.

Noi am pus la dispozitie toate utilajele necesare, insa n-au fost folosite din lipsa banilor. Sunt adevarate focare de infectie si cu siguranta lucrarile vor fi amanate mai mult decat data preconizata, adica decembrie“ ne-a declarat Dorel Geana, seful Directiei Utilitati Publice.

Abia acum reprezentantii primariei si-au dat seama ca in 75 de blocuri din Ferentari instalatia a fost distrusa de oameni si ca acestia nu mai sunt conectati la reteaua RADET cu toate ca in acte figurau ca si clienti. In aceste imobile nu mai exista caldura de ani buni pentru ca oamenii si-au taiat radiatoarele.

In alte 25 de blocuri este nevoie de lucrari pentru modificarea instalatiilor interioare deoarece exista blocuri fara subsol tehnic.