Bucuria lui Ionel Ganea ca ar putea reveni la "nationala" a durat doar sase zile. Inclus in lotul largit pentru meciului cu Cehia din preliminariile CM 2006, programat pe 3 septembrie, la Constanta, atacantul lui Wolverhampton a fost instiintat ieri de selectioner ca nu mizeaza pe serviciile lui.

Ganea si-a mascat cu greu dezamagirea: "Nea Piti nu mi-a dat nici o explicatie. Pur si simplu mi-a zis ca nu ma va convoca. Asta e! Nu sint suparat. Viata merge inainte. Le urez succes baietilor in jocul cu Cehia".

Virful de al carui nume se leaga ultima mare izbinda a "tricolorilor", 3-2 cu Anglia la Euro 2000, nu dezarmeaza: "Sper sa-mi mearga din ce in ce mai bine la Wolves si sa prind macar partida din Finlanda. Nu depinde insa numai de mine. Daca voi fi chemat vin cu placere, daca nu, nici o problema.

Mi-ar placea sa ma retrag de la echipa nationala dupa un meci mare, insa iesirea din scena nu poate fi planificata, cum nu se poate programa nici debutul. Ce-o vrea Dumnezeu".

Sotia isi aminase revenirea in Anglia

Ganea era convins ca va fi chemat de Victor Piturca la meciul cu Cehia, dovada ca si-a indemnat sotia, aflata in tara, sa-si schimbe biletul de intoarcere in Anglia pentru a fi alaturi de el la intilnirea de la Constanta. Pe de alta parte, la nivel declarativ, atacantul a fost destul de rezervat.

"Sint foarte fericit ca sint convocat din nou la echipa nationala, dar nu stiu ce planuri au cu mine ", a precizat "tricolorul" pentru site-ul oficial al lui Wolverhampton.

Revenire cu gol

Ionel Ganea (32 de ani) si-a incununat cu un gol revenirea in prima echipa a lui Wolves, dupa un an de absenta, cauzata de ruptura ligamentelor incrucisate ale genunchiului drept suferita vara trecuta.

Introdus pe teren in minutul 71 al meciului Wolverhampton - Chester City 5-1, disputat marti seara in turul I al Cupei Ligii Angliei, atacantul roman a marcat dupa doar 8 minute ultimul gol al partidei.

"M-am bucurat ca un copil cind am vazut mingea in poarta. Am fost impresionat si de reactia fanilor, care m-au aclamat cind am intrat pe teren", a declarat "Ganezul".

Astazi se aproba lotul

Comitetul Executiv al FRF va aproba in sedinta de astazi componenta si programul echipei nationale pentru meciul cu Cehia. Pe linga Ganea, Victor Piturca va mai renunta la citiva dintre cei 14 "stranieri" ramasi in lotul largit. Acestia sint: Lobont, Contra, Stoican, Barcauan, Rat, Iencsi, Chivu, Pompiliu Stoica, Cocis, Codrea, Pancu, Galca, Cernat si Mutu.

Razvan Cocis, internationalul de tineret de la Serif Tiraspol, va fi oprit sigur la echipa mare. Piturca le va comunica miine jucatorilor decizia luata.