Miron Mitrea a confirmat veridicitatea partiala a stenogramelor PSD. Secretarul general al PSD este convins ca anumite pasaje provin din inregistrarile personale ale unora dintre colegii sai.

Miron Mitrea, unul dintre liderii PSD vizati pentru audieri la Parchet in scandalul stenogramelor, a recunoscut ieri ca anumite discutii relatate in transcrierile invocate sint adevarate.

Mitrea a declarat ca recunoaste anumite pasaje din stenograme si ca sint discutii care au avut loc in cadrul sedintelor la care a participat. „Parerea mea e ca au fost oameni care au facut ori inregistrari, ori povestiri la iesire. Si ei nu sint din afara partidului. Daca cineva vrea sa spuna ca au existat baietii astia cu microfoanele, n-are decit.

Eu cred ca au fost colegi de-ai nostri, care, dintr-un motiv sau altul, au creat aceasta poveste. Cred ca au inregistrat cu telefoanele deschise pe masa, din cind in cind, fiindca nu exista o continuitate“, a spus Miron Mitrea.

Rafuieli intre lideri

Secretarul general al PSD s-a ferit sa pronunte vreun nume, insa s-a declarat convins ca cei care au produs inregistrarile le pregateau pentru viitoarele lupte din interiorul PSD. „In mod cert, unii colegi s-au jucat, incercind sa le foloseasca politic impotriva altora. In momentul in care au facut treaba asta au fa-cut-o ca sa se bata in interiorul partidului, nu are de-a face cu cei din afara.

Asa cred. Faptul ca acum este folosita de ceilalti, e mana cereasca pentru acestia“, a afirmat Miron Mitrea.

Desi nu a pronuntat nici un nume, Mitrea s-a aratat convins ca cei care au facut inregistrarile „in mod cert nu mai sint in partid“.

Si Nastase a admis partial

Recent, si Adrian Nastase a admis posibilitatea ca stenogramele PSD sa provina din inregistrari personale. Miron Mitrea, alaturi de ceilalti lideri PSD, urmeaza sa fie audiat la Parchet in dosarul stenogramelor. Deja Dorina Mihailescu, Dan Matei Agathon si Cozmin Gusa au trecut pentru a discuta cu procurorii care instrumenteaza dosarul.