Dragi tovarasi si pretini, deci daca TVR mai da o singura data imagini de arhiva de la vreun 23 august comunist, cu pionieri care deseneaza, pe stadioane, porumbei si alte prostii din corpurile lor, sa stiti ca eu plec din tara. Am luat aceasta hotarire in seara zilei de 23 august 2005, cind am constatat ca mi se face pielea de gaina cind vad asa ceva la televizor.

Noroc ca dupa ce s-au terminat a aparut Dana Razboiu, al carei zimbet pina la urechi m-a mai linistit si, incet-incet, m-a convins definitiv ca secventele respective fusesera difuzate la misto, prin urmare nu mai trebuia s-o invat pentru a doua zi, la scoala, p-aia cu „Tovarasa Elena Ceausescu/ Ca unei mame cald sarbatorite/ Gingas omagiu va aducem iara/ Din flori, cunune impletite/ In vii culori

de primavara/’’, bla, bla, bla. O s-o invat, asadar, de-abia la anul, de 8 martie.

• Intr-o seara, crainica de la Realitatea TV sau editorul stirilor de la Realitatea TV sau si crainica, si editorul de stiri de la Realitatea TV au vrut sa fie glumeti. Cum mi-am dat seama de asta? Pai, o stire despre un concurs american de tipat a fost introdusa in felul urmator: „Imaginile care urmeaza tipa de la sine“.

Sper ca pe viitor sa nu constat ca glumele se extind si catre stirile mai serioase.

Cum ar fi ca imaginile de la inundatii sa fie introduse prin „Lasati-va privirile inundate de imaginile urmatoare“? Sau ca o stire despre un atac terorist sa fie prefatata de glumita „Lasati-ne sa va terorizam din nou cu imagini de la fata locului“? Sau ca o stire mai usurica, mai relaxata, mai de vara, despre un banal si cotidian viol sa fie anuntata in mod simpatic prin formula “Si acum, o sa

va violam putin la cap cu o stire care nu va intereseaza...“

• Intr-o reluare la „Ce vor fetele“ (Prima TV), am vazut cum se chinuia Razvan Fodor sa le cucereasca pe jurate (Ada Teslaru, Sanda Ladosi si Cristina Stamate). Proba cu pricina presupunea construirea unui scenariu romantic perfect compatibil cu personalitatea fiecareia dintre cele trei doamne.

Cel mai amuzant mi s-a parut scenariul destinat cuceririi Sandei Ladosi, in care presupusul candidat la gratiile sale o seducea cu asupra de masura, dupa care o lasa balta si pleca la el acasa.

Scuze, am gresit, nu scenariul propriu-zis mi s-a parut amuzant, ci faptul ca, dupa ce l-a ascultat, Sanda Ladosi s-a grabit, entuziasta, sa-i acorde protagonistului emisiunii maximum de punctaj pentru proba cu pricina. Cred ca titlul editiei cu Razvan Fodor ar fi trebuit schimbat din „Ce vor fetele“ in „Ce vrea Sanda Ladosi“.

N-am mai auzit pina la ea de vreo fata care sa fie incintata de ideea de a fi sedusa si abandonata. Evident, in afara de fetele trecute usor de virsta pensionarii si plictisite de atita crosetat botosei, rezolvat integrame si pus muraturi.