Organizatorii meciului caritabil dintre Romania ’94 si Brazilia ’94 vor construi la Vadu Rosca, localitatea cea mai afectata de inundatii, 14 case pe care vor fi scrise numele jucatorilor romani prezenti la CM din SUA.

„Visul unei nopti de vara“, trait intens de banateni in compania campioanei mondiale din 1994, Brazilia, si a „generatiei de aur“, este pe cale sa se implineasca. Rezultatul partidei amicale dintre Romania ’94 si Brazilia ’94 a fost „omologat“ oficial ieri, cind organizatorii „Serii Campionilor“ de la Timisoara au pus bazele primului proiect realizat in urma stringerii de fonduri.

Gica Popescu, Bogdan Enoiu si Mihai Negut, principalii artizani ai punerii in scena a spectacolului de pe Bega, au fost prezenti in zona cea mai afectata de inundatii, localitatea vrinceana Vadu Rosca. Pe izlazul din apropierea satului Botarlan, unde se va recladi practic catunul, organizatorii vor ridica mai multe case pentru oamenii ramasi fara acoperis deasupra capului.

„Vom construi aici 14 case, cu cite patru camere fiecare, vopsite in galben si care vor avea inscrise pe ele numele fotbalistilor care au jucat in Statele Unite ale Americii“, ne-a precizat unul dintre organizatori, Bogdan Enoiu, completat de fostul component al „generatiei de aur“ si sufletul proiectului de intrajutorare a sinistratilor, Gica Popescu: „Am vazut locurile unde se vor construi

casele. Intr-o saptamina vor veni lucratorii si ne vom apuca de lucru“.

Meci intre „tricolori“ si echipa satului

Satenii din Vadu Rosca trebuie acum sa astepte aproximativ o luna si jumatate, dupa care se vor putea aseza la viitoarele lor case. Pe linga noul camin, vrincenilor li se pregateste insa si o surpriza.

Nu este exclus ca la inaugurarea celor 14 locuinte „tricolore“, echipa de fotbal a satului sa poata schimba pase cu o parte a jucatorilor care s-au clasat pe locul cinci la Cupa Mondiala din Statele Unite ale Americii.

Fiul lui Tiriac a donat 100.000 de euro

De pe urma meciului care i-a opus pe Gheorghe Hagi, Gica Popescu sau Adrian Ilie, pe de o parte, si pe Djalminha, Dunga ori Bebeto, pe de alta, organizatorii au strins peste 260.000 de euro destinati victimelor inundatiilor. Cum furia apelor s-a extins din Banat in toata tara, s-a decis ca banii sa fie impartiti in mod egal intre banateni si victimele din Moldova.

Ulterior, o donatie anonima a mai adaugat 100.000 de euro la suma pina atunci finala. Fondul de intrajutorare a fost completat in ultimul moment cu inca 100.000 de euro, astfel ca pentru fiecare zona s-au strins aproximativ 230.000 de euro. „Astazi (n.r. - ieri), Ion Ion Tiriac ne-a spus ca va dona si el 100.000 de euro pentru Moldova“, ne-a confirmat organizatorul Bogdan Enoiu.

Una peste alta, cea mai mare parte din suma adunata in urma meciului de la mijlocul lunii iulie a revenit din licitatia tricourilor fotbalistilor ce urmau sa evolueze pe „Dan Paltinisanu“. Printre cele mai pretioase tricouri au fost cel al lui Gheorghe Hagi - 33.500 de euro, al lui Cristi Chivu - 22.000 de euro, si al lui Gheorghe Popescu - 15.500 de euro. •

Gica Popescu: „Steaua a pierdut calificarea in meciul din Ghencea“

Avind in vedere atit succesul, cit si utilitatea spectacolului de la Timisoara, Gica Popescu isi continua proiectul meciurilor caritabile, dorindu-se organizarea a doua astfel de evenimente in fiecare an.

Pe de alta parte, cum intre fotbalul anilor ’90 si cel actual exista o discrepanta confirmata inca o data de eliminarea Stelei din preliminariile Ligii Campionilor, Baciul a amendat contraperformanta „ros-albastrilor“. „Prestatia Stelei m-a dezamagit. Trebuia sa bata pe Rosenborg pentru ca valoric era peste norvegieni.

Experienta cupelor europene si-a spus insa cuvintul si a fost in favoarea nordicilor“, ne-a precizat Gica Popescu, in opinia caruia meciul decisiv pentru calificare a fost cel din Ghencea: „Nu pot sa spun eu cum trebuia sa joace Steaua, insa cu siguranta trebuia sa treaca de formatia norvegiana. Calificarea s-a pierdut, spun eu, inca de la Bucuresti, cind Steaua a ratat foarte mult“.