Pe fondul unei lichiditati scazute, de aproape 12 milioane lei, piata Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat ieri o scadere la nivelul tuturor indicilor. Si asta s-a intamplat pentru ca, din 51 de actiuni tranzactionate, pentru 30 cotatiile de inchidere au fost mai mici decat cele din ziua precedenta.

Astfel, toti cei trei indici au pierdut ieri din puncte, iar cea mai semnificativa scadere, de peste 2%, a fost aferenta lui BET-FI, cel care evidentiaza miscarile din piata societatilor de investitii financiare (SIF). Petrom a fost detronat ieri de pe pozitia liderului de catre SIF Oltenia (SIF5), desi operatiunile de transfer pentru acest emitent au depasit cu greu 3 milioane lei.

Actiunile SIF5 au atins un maxim la tranzactionare de 1,6500 lei/titlu, dar au inchis la 1,6200 lei/titlu, cotatie mai mica cu 1,82% fata de ziua anterioara. Pe locul doi s-a pozitionat SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 1,6 milioane lei.

Ultima operatiune de transfer cu titluri SIF2 s-a realizat la o cotatie de 1,3800 lei/actiune, in scadere cu 2,13%, desi pe parcursul sedintei a fost atins un maxim de 1,4100 lei/actiune. Flamingo International (FLA), care a ocupat locul trei in topul valorii tranzactionate, a fost singurul titlu cu lichiditate care a inregistrat o crestere, respectiv de 0,41%.

Titlurile FLA au inchis sedinta la o cotatie de 2,4600 lei/actiune, nivel care a fost si maximul zilei.