Presedintele Fortei Democrate din Romania-filiala Constanta, Constantin Fratila, a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca a fost vizitat de un procuror PNA, pe nume Ionita, care i-ar fi cerut informatii despre liderul PSD Constanta, Radu Mazare.

Fratila sustine ca procurorul PNA a incercat sa speculeze faptul ca Mazare este adversarul sau politic si de aceea a cerut informatii despre liderul local al PSD. Fratila a fost contracandidatul lui Mazare in campaniile electorale din 2000 si 2004. Prezentam un interviu pe aceasta tema cu Constantin Fratila.

Rep.: Sunteti anchetat de PNA?

Radu Mazare: Exista, daca vreti, improspatare la nivelul Ministerului Justitiei unde, probabil, remanierea la nivelul Parchetului National sau al Parchetului General duce chiar la o activitate mai intensa a procurorilor de la PNA. Vreau sa va zic ca unul dintre ei chiar m-a vizitat aici, la sediul partidului. Eu nu sunt si nu am fost anchetat de PNA.

Era vorba despre o discutie despre primarul Mazare. Despre asta s-a discutat. Eu n-am nici un fel de probleme si PNA, probabil, daca bine stiti, intra pe chestii de administratie, de... deci nu intra pentru lucruri oarece marunte.

Rep.: Vi se pare normal ca procurorul de la PNA sa va intrebe pe dvs. despre presedintele unui alt partid?

Radu Mazare: Nu stiu daca e normal sau nu e normal. In momentul de fata si nu numai in momentul de fata, eu as pleca de la ideea lui 1997 incoace, mai cu preponderenta 2000. Cred eu ca personal am fost unul dintre cei mai si sunt unul dintre cei mai inversunati adversari politici si poate ca nu numai politici ai lui Mazare si chiar si al administratiei Mazare.

Nu v-as putea spune ca discutia s-a referit la un anumit caz, pentru ca eu in momentul de fata nu am nici o plangere asupra lui, ba, mai mult, datorita ziarului Constant, Mazare are o plangere asupra angajatilor mei.

A fost o discutie pur si simplu, probabil tot plecand de la ziarul Constant, de la faptul ca eu am sprijinit si voi sprijini in continuare orice fel de societate sau oricare vine sa mi se adreseze vizavi de un abuz, daca consider ca exista acel abuz, atunci eu sigur, sigur il voi sprijini atat cat pot. Si din punct de vedere politic, dar si din punct de vedere al omului de afaceri.

Discutia nu a fost una punctuala, a fost despre ce adversari mai are, ce societati mai sunt.

Exista, stiu eu, anumite indicii, dar eu, ca presedinte al Fortei Democrate din Romania, dar si ca vicepresedinte la nivel national, bineinteles ca nu pot sa ma exprim vizavi de o cercetare pentru ca nici nu este asta rolul meu, iar eu ca presedinte pot oricand, si am facut-o public, sa critic tot ceea ce consider ca este de criticat intr-un mod public atat fata de Mazare ca persoana, cat si ca

Mazare, ca presedinte de partid si chiar nu m-am ferit niciodata sa o fac.

Rep.: Puteti sa dezvoltati putin intalnirea cu procurorul? Cine anume a fost?

Radu Mazare: Eu n-am facut conferinta de presa pentru asta.

Rep.: Ne puteti spune numele procurorului si de unde e? De la PNA Bucuresti?

Radu Mazare: Nu stiu daca are relevanta lucrul asta. Astept alte intrebari. Dl Ionita a fost.

Rep.: Si mai cum?

Radu Mazare: Da ce e important cum il cheama? S-a recomandat ca fiind de la PNA.

Rep.: Imi puteti spune mai in detaliu despre intalnire?

Radu Mazare: N-a fost o discutie punctuala, inca o data spun. A fost o discutie pur si simplu generala. Ce se mai intampla rau in Constanta, ce stiu de X sau de Y si cam atat. Nu s-a discutat... A fost o discutie libera ca sa nu mai continui sa dezvolt o treaba pentru care...

Rep.: Nu l-ati intrebat de ce a venit tocmai la dvs.?

Radu Mazare: Cred ca a venit la mine pentru ca sunt un adversar al lui Mazare, nu? Nu cred ca a venit... Deci daca intrebi de Mazare nu poti sa te duci la prietenii lui Mazare.

Rep.: Ati discutat singur cu el? Mai era cineva acolo?

Radu Mazare: A fost o discutie aici, la biroul asta, cu el, cu nu stiu cine a mai fost de la noi si cu inca un domn tinerel, brunetel, nu-i stiu numele.

Rep.: Ce a spus procurorul despre Radu Mazare?

Radu Mazare: Ei s-au interesat care mai sunt adversarii lui Mazare, ce probleme mai sunt. Cam asta s-a discutat, deci n-am discutat nimic punctual, pentru ca sa discuti ceva punctual ar fi trebuit ca eu sa am o plangere impotriva lui Mazare. Atat timp cat nu am au venit sa intrebe: domne da ce stii de ala, ce stii de ala. Si bineinteles ca am raspuns acolo unde stiam ceva.

Mai departe ce sa spun? Nici nu stiu ce face Mazare acuma.

Rep.: Cand au venit procurorii?

Radu Mazare: In urma cu cateva saptamani.