Rapid s-a calificat in turul intai al Cupei UEFA, dupa ce a reusit aseara o remiza, 1-1, in deplasare, cu Vardar Skopjie. In meciul - tur, giulestenii se impusesera cu 3-0. Meciul de aseara n-a avut nimic spectaculos, semanand mai degraba cu o partida amicala. Echipa lui Razvan Lucescu n-a reusit sa invinga o formatie net inferioara, care s-a remarcat doar prin conditia fizica.

• Antrenorul Razvan Lucescu a operat mai multe schimbari in formula de baza a Rapidului. Astfel, in poarta a reaparut Mihai Minca, portarul adus in aceasta vara de la Apulum Alba Iulia. Emilian Dolha a pierdut postul de titular dupa prestatiile modeste din ultima vreme. De asemenea, fundasii centrali Vasile Maftei si Flavius Moldovan au fost inlocuiti de Danut Perja si Ionut Rada.

Moldovan a fost pedepsit fiindca l-a accidentat pe Romeo Stancu. Lucescu junior a mizat aseara si pe Emil Dica, care pana acum a fost mai mult rezerva.

• Apararea ramane punctul sensibil al apararii rapidiste. Primul gol a fost marcat de Naumov cu capul din mijlocul careului mare, dintre fundasii centrali giulesteni.

• Meciul de pe stadionul "Gradski" n-a trezit un interes prea mare in randul fanilor lui Vardar. Rezultatul din tur, 3-0 pentru rapidisti, a fost principala cauza a asistentei foarte reduse. Partida a fost urmarita de aproximativ 1.000 de spectatori. Printre acestia s-au aflat si 30 de suporteri rapidisti care au dominat, in multe randuri, fondul sonor al stadionului.

• Bogdan Mara a avut din nou o prestatie dezamagitoare. Folosit titular, jucatorul transferat cu surle si trambite in aceasta vara a avut o evolutie modesta, nereusind nici o faza demna de remarcat. In schimb, Ciprian Vasilache, cel care l-a inlocuit pe Mara, s-a miscat mult mai bine, reusind sa egaleze la una din primele sale actiuni.

• La Vardar au jucat doi brazilieni, Braga si Deilson Da Silva, dar si mai multi componenti ai echipei nationale de tineret a Macedoniei, printre care si Gligorovski. Acesta a marcat in meciul de tineret Macedonia - Romania, golul victoriei gazdelor, meci disputat in urma cu trei luni.

Continua criza

In jocul Rapidului s-a resimtit si aseara crisparea si lipsa de inspiratie. Forma slaba a echipei din Giulesti continua dupa "cutremurul" din urma cu doua saptamani, cand patronul George Copos a vrut sa-l demita pe antrenorul Razvan Lucescu. Tensiunea din sanul Rapidului a fost surpinsa de cadrele televizate. Razvan Lucescu a rasuflat usurat doar dupa golul marcat de Ciprian Vasilache.

Un eventual insucces i-ar fi putut face viata grea tehnicianului care stie ca n-are voie sa mai faca pasi gresiti daca vrea sa-si continue munca la carma acestei formatii.

Vardar - Rapid 1-1

Marcatori: Naumov (40)/Vasilache (58)

Vardar: Kmetovski 5 - Gligorov 5, Brankovici 6, Sekulovski 5, Tanevski 5 - Braga 6, Masev 4 (50, Rostovski 5), Gligorovski 6, Da Silva 6 - Tricovski 5, Naumov 7.

Antrenor: Vujadin Stanojkovici

Rapid: Minca 5 - M. Constantin 5, Perja 5, Rada 5 - Badoi 5 (73, Artiom Karamian 5), E. Dica 5, Maldarasanu 5 (76 N. Grigore), I. Stancu 6 - Ilyes 6, Mara 4 (51, Vasilache 7) - Buga 5.

Antrenor: Razvan Lucescu

Stadion: "Gradski". Spectatori: 1.000

Stadion: Janos Magyebiro 6 - Tibor Varnos 6, Zsolt Szpisjak 6 (toti din Ungaria)