De vineri, circulatia rutiera si feroviara pe Valea Oltului va fi reluata. Ceferistii si lucratorii de la drumuri vor asigura desfasurarea normala a traficului pe DN7, pe tronsonul dintre Caineni si Boita, unde drumul a fost blocat la inceputul saptamanii de o masiva cadere de stanci.

In paralel, vor fi continuate lucrarile de consolidare a versantului si refacerea zidului de protectie. Din acest motiv, restrictiile de viteza pe calea ferata se vor mentine.

Muncitorii incearca sa incheie pana duminica perforarea peretelui stancos, pentru a monta o retea de plase care sa impiedice caderea rocilor. In plus, lucratorii vor realiza un canal pentru drenarea apelor.

DRUMURI INCHISE

Cinci drumuri nationale raman in continuare inchise, dupa inundatiile din ultima perioada. Circulatia este intrerupta pe DN 1C, intre Satu Mare si Baia Mare, unde mai exista sectoare de drum cu apa care depaseste 50 de centimetri.

Traficul rutier este inchis si pe DN 2M (Odobesti- Nereju), intre localitatile vrancene Butucoasa si Nereju. Situatie similara si pe DN 67 Horezu - Rm.Valcea sau DN 73D, in dreptul localitatii Mioveni.

Nu se circula nici pe DN 73 C, intre Curtea de Arges si Ticveni, unde o alunecare de teren provocata de precipitatii a afectat infrastructura carosabilului.