Pasagerii cursei aeriene Venetia – Bucuresti au trecut prin momente grele seara trecuta. Avionul lor a ajuns in tara cu o intarziere de 14 ore, fara ca pasagerii sa primeasca vreo explicatie clara. O parte dintre pasageri spun ca ar fi fost vorba de o posibila defectiune tehnica.

Cursa companiei MyAir trebuia sa plece din Venetia ieri dimineata, la ora 6:40. A ajuns, in schimb, la Bucuresti dupa ora 10 noaptea. Pasagerii, obositi si suparati, au spus ca nu vor mai apela niciodata la serviciile companiei aeriene. De cealalta parte, reprezentantii agentiei nu au de facut nici o declaratie.

Din ce in ce mai multe incidente aviatice

Dupa numeroasele tragedii aeriene din ultima vreme, teama de zborul cu avionul pare sa se extinda in intreaga lume. Doua avioane Boeing 737 ale companiei cehe CSA au fost nevoite sa revina pe aeroportul din Praga, la putin timp dupa decolare.

Presedintele companiei a anuntat ca a existat o alerta tehnica minora si, cu toate ca aeronavele ar fi ajuns cu usurinta la destinatie, a fost preferata revenirea la Praga.

Un incident asemanator a avut loc miercuri noapte pe aeroportul parizian Orly, iar pasagerii au refuzat sa mai urce in avion dupa remedierea defectiunii. Patru state au intocmit deja o lista a companiilor aeriene interzise pe teritoriul tarilor respective din motive de securitate.

Este vorba despre Statele Unite, Marea Britanie, Elvetia si Franta.